Klubben

Tisdag 4 aug

POPQUIZ  / Varje Tisdag + FOLK & MUSIK

NY STARTTID! Kl 18:00 - detta för att kunna köra på uteserveringen...vi sätter igång kl 18:00 resten av sommarsäsongen!

Det är dags för en ny Popquizsäsong på Guitars! Säsong 12 (!!!) för att vara mer exakt. Vi fortsätter det vinnande konceptet med att köra Popquizet på Tisdagar. Vi kör även bar DJ´s efter quizet är slut. Pepp!

Quizstart 18:00 så man hinner med en AW innan. Det är fri entré och trevligaste hänget du kan hitta en Tisdag i Umeå. Så samla ihop ett lag och var med och tävla hela terminen. Varmt välkomna!

FOLK & MUSIK - efter Popuizzet

Göran & Anton Teljebäck, Jim Sundström m.fl bjuder på folkmusik-jam och musik för folk, eller Folk & Musik som vi kom fram till att kalla det. Tisdagar på scenen vid gårdsplanen Guitars uteservering. Sommarens spelgladaste kvällar med såväl etablerade akter som irländsk folkmusik med jaminslag. Värt att notera är att vårt klassiska POPQUIZ sätter igång kl 18:00 på uteserveringen, så är man intresserad av att delta finns även denna aktivitet samma kväll, hela sommaren. Dubbla inslag på tisdagar alltså.

PopQuiz Facebook
Folk & Musik Facebook

Onsdag 5 aug

HEAVY METAL Sommaren2015

Gäst: Metal-Quiz

Vår vän Mats Möken Björklund kommer hem till Umeå efter exil i Mora och vad passar inte bättre än att dra igång onsdagkvällar med hårdrock i centrum. Vi hade kunnat kalla kvällarna ”OnsdagsMetal hemma hos Björklund” men den kändes som att gå över ån efter vatten så vi bestämde oss för att helt enkelt kalla det hela: HEAVY METAL

HEAVY METAL - såhär ser kvällen ut:

Kl 17:00 Mats bjuder in en gäst och käkar middag kl 17:00, alla är varmt välkomna att haka på för snack om metal, olut och ta ett parti biljard om ni känner för det.

Kl 21:00-23:00

Mats ”Dj Suffer” Björklund + den för kvällen aktuelle middagsgästen spelar skivor.

Kl 23:00-02:00

Häng på Uteserveringen eller i Guldbaren, beroende på väder och vind.

Facebook

Torsdag 6 aug

SOMMARJAZZ - kvällens gäst: Rastrelli Cello Quartet med Merzi Nyman och Arttu Takalo

Den unika cellokvartetten Rastrelli har trollbundit åhörare runt om i världen med sina fördomsfria konsertprogram.
Deras musik korsar genregränserna. Kommer till SommarJazzen med jazzig rockgitarrist och slipad vibrafonist: George Gershwin och Dave Brubeck mixas med Metallica, Queen Hendrix och Presley!


Musiker: Kira Kraftzov, Kirill Timofejev, Misja Degtjarev och Sergio Drabkin, alla cello, Marzi Nyman elgitarr, Arttu Takalo, vibrafon

I ett härligt samarbete mellan Umeå Jazzstudio, Umeå Jazzfestival, Guitars och NO åker vi ännu en sommar med Jazz i förarsätet på torsdagar under juli och augusti.


Mat & Dryck - 17:00

På scen: 20:00

Varmt välkomna.

Program - Umeå Jazzstudio

Fredag 7 aug

TOP CATS - LIVE + TASTY MUSIC Sommaren2015

TOP CATS har det senaste decenniet levererat någonting helt nytt på landets rock´n roll scen; ett modernt och helt unikt rockabilly-sound framfört med outtröttlig energi och bra stämning. Bandet drar alltid stor publik och har bara under senaste året gjort över 100 konserter i Sverige.

BILJETT TILL KONSERT HITTAR NI HÄR ... vi öppnar kl 20:00 in till konsertlokalen, På scen kl 21:00. Det går utmärkt att köpa biljett i dörren till konserten i dörren från 20:00. Vi kör, som vanligt, TASTY MUSIC på uteserveringen från kl 17:00 med följande program (här är det fri entré i vanlig ordning):

TASTY MUSIC

Gäst: TBA

Putte Berglund har i alla år stavat fel. Nasty Music stavas med T... Skämt åsido, i sommar förgyller Mr Berglund fredagarna på uteserveringen med just TASTY MUSIC i vinylformat. Guitars Uteservering är i år dubbelt så stor som förra säsongen med en sisådär 120 sittplatser, kom förbi redan vid middagen kl 19.00 för god mat och för att snacka årets bästa vax! 9 raka fredagar i sommar med premiär den 26:e jun och finalavsnitt den 28 augusti. Vi är övertygade att detta kommer att bli sommarens trevligaste fredagkvällar.

TASTY MUSIC - så här ser kvällen ut:
Kl 17:00 - vi öppnar Uteserveringen & Guldbaren.
Kl 19:00 - PUTTE BERGLUND bjuder (precis som Mats Björklund - Heavy Metal) in en gäst och käkar middag kl 19:00 på fredagkvällarna, alla är varmt välkomna att haka på, prata musik, ta en biljard eller bara hänga med oss på uteserveringen på Guitars.
Kl 21:00 - 23:00
Putte Berglund och den för kvällen aktuelle middagsgästen spelar musik på uteserveringen.
Kl 23:00-02:00
Häng på Uteserveringen eller i Guldbaren, beroende på väder och vind.


Facebook

Lördag 8 augusti

Premiär - CIGAR BOX SESSIONS - gäst: Johanna Anderbygd

Johan Ericson spelar slidegitarr på en gammal cigarrlåda som han har byggt iordning på ett högst märkligt sätt. Det är bas- och gitarrsträngar huller om buller, dessutom spelar han trummor, orgel, munspel och sjunger samtidigt, värsta enmansorkestern…

8 raka lördagar i sommar med premiär den 4 juli. Vi är övertygade att detta har förutsättningar att bli sommarens stora snackis och lördagsfavorit i Umeå.
Med andra ord: The Sensational J Ericson One Dude Band - live på uteserveringen.

CIGAR BOX SESSIONS - så här ser kvällen ut:
Kl 17:00 - Uteserveringen öppnar - Mat & Dryck

Kl 19:00 - Böjen (som han kallas av sina vänner) bjuder precis som Mats Björklund (Heavy Metal) in en gäst och käkar middag kl 19:00 på lördagskvällarna, alla är varmt välkomna att haka på, prata musik, ta en biljard eller bara hänga med oss på uteserveringen på Guitars.

Kl 20:00 - 21:00
Den för kvällen aktuelle middagsgästen spelar musik på uteserveringen.

Kl 21:00 - 21:40
LIVE! - The Sensational J Ericson One Dude Band - på scenen.

Kl 22:00-23:00
Efter spelningen, kvällens middagsgäst spelar skivor en stund till.

Kl 23:00-02:00
Häng på Uteserveringen eller i Guldbaren, beroende på väder och vind.


Facebook
Vasagatan 18-20, 903 29 Umeå, Sweden
Guitars - The Museum: info@guitarsthemuseum.com
Guitars - Klubben: info@guitarsthemuseum.com
4Sound: info.umea@4sound.se